Over FHOZ

De naam

FHOZ is ontstaan op een mooie zomerdag. Met mijn zoon had ik een gesprek over marketing; over logo’s, het ontstaan van bedrijfsnamen. Dit alles in het kader van de vervolgopleiding die hij wil gaan doen. Ook kwam mijn idee ter sprake om voor mezelf te gaan beginnen en onder welke naam ik dat dan ging doen. Diverse bedrijfsnamen liggen erg voor de hand gaf hij aan, denk maar aan H&M, IKEA, gewoon de eerste letters van hun eigen naam. Soms ligt de oplossing dus dichterbij dan dat je denkt. Mijn eigen naam gaf weinig mogelijkheden voor een creatieve ingeving, maar de eerste letters van de namen van mijn drie kinderen plus mijn achternaam zeker wel! FHOZ werd de basis voor mijn eigen bedrijf.

For Human resources, Organizations and Zest for life

Vanuit Human Resources wil ik me inzetten als interim HR Manager, hierin gebruik ik mijn Human Resource expertise die ik de afgelopen jaren heb opgedaan in de diverse HR-functies bij verschillende soorten bedrijven van grote corporate en ‘familie’-bedrijven tot kleine MKB-organisaties.

In Organizations kunnen de beide eerdergenoemde aspecten samen komen. Denk aan het begeleiden van mensen binnen organisaties in welke hoedanigheid dan ook. Als klankbord of reflector tijdens organisatieveranderingen of wijzigingen. Kwestie van in en uitzoomen, focussen, positionering binnen een systeem.

‘Zest for life’ geeft mij de ruimte en mogelijkheden om mensen te coachen. Mijn adviesvaardigheden, mijn eigen levenspad en de Professionele coachopleiding vormen hiervoor samen een mooie basis om voor eenieder die hiervoor openstaat bij te dragen aan een ‘levenslustig’ resultaat.

 

Het logo

De vos als beeldmerk. Als herinnering aan mij en mijn bedrijf FHOZ. De vos speelt de hoofdrol in tal van verhalen. Het bekendste is ongetwijfeld het middeleeuwse epos ‘Reinaert de Vos’. Maar de vos toont ook zijn ‘sluwheid’ in het boek ‘De fantastische meneer Vos’ van Roald Dahl of in de televisieserie de Fabeltjeskrant als Lowieke de Vos. De vos als fantastische ouder, toont veel gelijkenissen met de kat, is geen roedeldier, kan zich oriënteren via het magnetische veld van de aarde en slaapt bij voorkeur op zijn/haar eigen staart. Dat laatste vind ik iets vertederends hebben in tegenstelling tot de stoere authenticiteit van de FHOZ. Kijk met een glimlach naar dit bijzondere filmpje.

FHOZ HR en coaching